Bersyukur dengan segala nikmat...

Bersyukur dengan segala nikmat...

Wednesday, 6 November 2013

Yang patah kan tumbuh..yang hilang kan berganti..

            Baru seminggu lepas aku dgn hubby berseronok sbb ujian Upt aku positif stlh x dtg period 6 hari.. Aku tjk kat hubby ujian upt tu tepat2 mlm sblm menjelang nye besday aku.. Nak nangis aku tgk reaksi hubby aku sbb die hepi sgt dan brharap agar kandungan ni adlah baby boy disbbkan kami dh ade 2 org gugurl.. So hubby kata "ermm ... Dah x payah la abg bg hadiah bsday.. Ni lah hadiah bsday yang plg best.." Aku pun senyum je la mngiyakan ape yg die ckp tu..
            Hubby aku ckp dgn ank2 aku.. Yey!! Kite nak dpt adik baru lg.. Yg si kak yong dh sengih2 seronok..arissa plk asyik mencium2 je kat perut aku.. Mgkin die pun dah rase aura baby dlm perut ibu die kot..
            Tp... Tu lah..itu kisah seminggu yg lepas..pd 31.10.2013, sehari sblm harijadi aku 1.11 esok nye.. Itu saat2 gembira aku tjk ujian upt tu kat hubby.. Mmg masih bole nmpk lg muka excited die.. Tp hari ni..6.11.2013 situasi x best brlaku di sekolah.. Aku yg pernah mc pd kandungan yg 1st dulu sblm dpt kak yong, sntiasa brigt2 dlm ape jua keadaan, mcm2 bole brlaku... Aku atau mane2 ibu pun mmg x nak bile perkataan KEGUGURAN  itu brada di dlm kepala..hmmm..aku buat relakss.. Mcm biasa, ptg 6hb tu aku ke tandas nak buang air kecil.. Tetibe... Eh, knp ade lendir coklat ni??? X pe, aku relakss lg dan aku amik ipad utk dptkan info brkaitan tu..semua aku search.. Ade yg bg sedikit kegembiraan..ade plk info yg menakutkan aku....x pe...aku masih relaksss lg..semua pihak pun aku x cerita kan lg trmasuk lah hubby dgn ahli keluarga aku..aku masih fikir positiff.....
            Mlm 6.11 tu, aku msih risau lg..sbb x de tande2 tanda kecoklatan tu nak benti.. Tp still keluar  siap dgn lendir darah... Aku da start x sedap hati..." Kenapa ni.." Aku x gi klinik sbb aku baru gi klinik bbrapa hari sblm tu.. Dan doktor kata masih kecik dan x nmpk bile scan.. X pe..aku redha klau ini yg trbaik Allah Taala tentukan utk aku..mlm tu aku tido dlm keresahan...hubby pun aku x bgtau lg...tp selang 2 jam aku bgn utk cek..mmg fresh blood keluar skit2..aku tukar seluar.. Dan pg tu bgn, still ade lg... Hmmm... Dah x de rezeki mgkin..,,
             Tghari aku gi keje dgn mood yg agak suram.. Baru je brseronok dgn berita ni..tp apakan daya.. Kerja Allah..sape pun x bole mghalang...aku gi keje tghari tu pkai pad nak tgk samaada darah tu ade ketul2 tak..tp x ade pun..just darah biasa mcm org luka tu.. X de pun keluar brketul2.. Sbb seigt aku, mase aku mc kandungan 1st dulu, mmg ade keluar brketul2 darah.. So itu mmg aku confirm gugur lah.. Tp yg ni x de plk klr brketul2.. X pe...wlau ape pun, redha itu penting...aku tau, prjalanan yg trbaik hnye DIA je yg tau..klau kite x redha, kite nak buat ape kan???nak mratap??? Owhh..itu bkn spt yg diajaroleh Nabi kite.. Bg aku, yg trbaik biar lah Dia yg tentu kan.. Mana tau Allah nak bg yg trbaik lg utk kita...Wallahua'alam....